Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 21 august 2023

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Episodul II Declarație Radu Negulescu, Ziarul financiar, 20 din martie 2020:

 

Episodul II

Declarație Radu Negulescu, Ziarul financiar, 20 din martie 2020:
„În Etapa de Şoc (perioada menţinerii stării de urgenţă), vom opera după cum urmează:
a. […] într-o secvenţiere iterativă (??!), vom pune pe standby toate proiectele comerciale care nu sunt de importanţă critică pentru funcţionarea statului român în perioada de criză.
b. Tot personalul tehnic productiv va fi redirecţionat înspre a asigura tot sprijinul necesar, cu titlu gratuit, a (al, n.n., Gh.P.) continuităţii operaţionale a sistemelor critice de pe teritoriul României. Prin intermediul unui vehicul de tip ONG, ne vom pune în mod organizat în slujba statului şi nu numai. Nu vom factura astfel de servicii pentru activitatea din această perioadă.
c. Pe perioada menţinerii stării de urgenţă, conceptul de profit va dispărea din filozofia de afaceri.
[…] vom fonda un grup de lucru non-profit cu personalitate juridică, sub umbrela căruia vom acumula expertiză şi competenţe din interiorul companiei, dar şi de la parteneri, cu scopul de a oferi asistenţă proactivă şi integrată în principal statului român, dar şi altor sisteme naţionale de importanţă critică.
[…] pentru o informare mai eficientă a populaţiei, vom dezvolta un depozitar central de informaţii publice pe care îl vom pune la dispoziţia autorităţilor şi pe care îi vom asista în a-l opera.
[…] nimeni (de la individ, la sisteme) nu va mai avea acelaşi comportament economic şi social. Niciodată. Ceea ce am proiectat până ieri ca scenarii de dezvoltare trebuie rearticulat şi reaşezat în acord cu noul context”.
Așadar, Iohannis a preluat conceptul de „nouă-normalitate” de la cel care i-a fost lider de campanie digitală în 2014.
Așadar, de la această declarație a început religia știrilor oficiale și vânătoarea de știri false, de negaționiști și conspiraționiști. Nu uitați, la Sibiu s-a constituit primul task force al așa-numiților verificatori ai faptelor (factchekers), iar acest Negulescu este din Sibiu, așa cum este, de asemenea, din Sibiu, și președintele Iohannis.
Așadar, de aici a pornit moda culpabilizării prin asociere și a de-responsabilizării, prin trecerea vinovăției individuale pe grup.
Banalizarea răului, în sensul pe care i l-a dat Hannah Arendt, indică uluitorul mecanism psiho-social al diluării în mulțime: când toată lumea este vinovată, nimeni nu mai este vinovat și niciun individ concret nu mai este responsabil de crimele sale. Așa că lumea o poate lua cu totul de la capăt, cu noi și noi tipuri de totalitarism și tiranie.
(urmăriți și episodul III, e f f interesant)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu