Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 21 ianuarie 2023

Avocat Elena Radu - "Apel către preoții români din Ucraina și mitropolitul Longhin (Jar), aflat sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ucrainene, derivată a Patriarhiei ruse, să treacă în jurisdicția canonică tradițională a Bisericii Ortodoxe Române"


Biserica Ortodoxă Română

"Apel către preoții români din Ucraina și mitropolitul Longhin (Jar), aflat sub jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ucrainene, derivată a Patriarhiei ruse, să treacă în jurisdicția canonică tradițională a Bisericii Ortodoxe Române"

Stiti cum este asta?
Precum "vaccinati-va ca sa nu mai fiti persecutati".
Rezolva solutia asta problema in sine, respectiv abuzurile SBU (Serviciul secret ucrainian) asupra ortodocsilor din Ucraina?
Sub pretextul ca Biserica Ortodoxa Ucraineana era sub conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse, SBU invoca ca se face propaganda pro-rusa si ca sunt spioni preotii ortodocsi si nu numai, procedand si la "anchete aprofundate" impotriva lor.
Cei care insemnau anchetele aprofundate impotriva ortodocsilor pe timpul comunistilor, ganditi-va cam ce se poate intampla in Ucraina de prin nov 2022 (intrati pe site -ul SBU si vedeti comunicatele).
In Ucraina populatia minoritara care este de religie crestin-ortodoxa nu este formata numai din romani.
Chiar daca, prin reducere la absurd, solutia asta ar "salva" romanii, ce se intampla cu ceilalti, ca sunt tot oameni?
Articolul 8 al Legii Ucrainei cu privire la libertatea de conștiință și organizațiile religioase?
Vi se pare ca s-a respectat si se respecta articolul asta?
De ce nu militati pentru respectarea lui?
Biserica Ortodoxa Ucraineana are si proprietati in Ucraina, iar actiunile SBU par sa fi avut ca tinta si aceste proprietati.
Lacasurile de cult care se "lapadau" de Biserica Ortodoxa Rusa si treceau la Biserica Ortodoxa a Ucrainei (cea de "sub" Constantinopol) isi pastrau proprietatile, altfel le cam erau confiscate.
Sper sa nu fie totul o simpla batalie pe placinta reprezentata de averea Bisericii Ortodoxe Ucrainene si sa luptati toti ca ulii pentru ea.
Militati, interveniti pentru OAMENI, indoferent de nationalitate si cereti sa se respecte dreptul la religie!
Altfel, daca inchideti ochii la durerea altora (care ni sint romani), numai credinciosi nu mai sunteti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu