Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 8 noiembrie 2022

CCR A FOST OCUPATA – Deputatul Dumitru Coarna prevesteste dezastrul de la Curtea Constitutionala pe Legile Justitiei Video

 

CCR A FOST OCUPATA – Deputatul Dumitru Coarna prevesteste dezastrul de la Curtea Constitutionala pe Legile Justitiei: „Vor fi respinse toate atacurile la CCR in ceea ce priveste legile justitiei. Asta e tema pe care au primit-o. Atata timp cat ai oameni servili sistemului, umili, santajati si santajabili, aici vom ajunge. CCR, prin aceasta decizie, o sa se autodesfiinteze. Nu mai vad rolul acestei Curti” 

Ziua de miercuri, 9 noiembrie 2022, va aduce dezastrul la Curtea Constitutionala a Romaniei, care pur si simplu se va autodesfiinta. Avertismentul ii apartine deputatului Dumitru Coarna.

Prezent marti in emisiunea „Substantial” a jurnalistului Adrian Calin de la A7TV, Coarna a declarat ca nu trebuie sa ne asteptam la nimic bun din partea CCR in cazul Legilor Justitiei. Mai exact, Curtea va respinge miercuri sesizarile de neconstitutionalitate cu privire la toate cele trei legi ale justitiei, a spus Coarna, adaugand ca instanta de contencios constitutional a fost impanzita cu „oameni servili sistemului, umili, santajati si santajabili”. Iar un astfel de om al sistemului ar fi fostul Procuror General interimar Bogdan Licu, a exemplificat deputatul.

In acelasi context, Dumitru Coarna a apreciat ca fostul sef al DNA Daniel Morar a fost „decisiv” in calitate de judecator constitutional, deputatul referindu-se la celebrele decizii prin care CCR a pus capat abuzurilor.

Amintim ca miercuri, 9 noiembrie 2022, Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit pronuntarea asupra obiectiilor de neconstitutionalitate ridicate in legatura cu noile legi ale justitiei – privind statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea judiciara, respectiv CSM – atat de catre Avocatul Poporului Renate Weber, cat si de AUR si USR. De asemenea, mentionam ca la CCR au trimis sesizari amicus curiae avocatii Adrian Toni Neacsu si Elena Radu, care au criticat nu doar probleme punctuale, de fond, ci si o problema generala: aceea privind incalcarea procedurii parlamentare de vot (click aici pentru a citi).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu