Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 25 noiembrie 2022

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Despre ipocrizie și dublu standard în legislația prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului (III)

Av.Prof.Univ.Dr.Gheorghe Piperea - Despre ipocrizie și dublu standard în legislația prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului 

(III)

În data de 24 noiembrie 2022, Parlamentul European a declarat că Rusia este un stat sponsor al terorismului*. Statele membre sunt invitate să ia aceiași decizie, cu toate consecințele ce decurg de aici, inclusiv ridicarea gradului de atenție, de suspiciune și de severitate a controalelor asupra omului de rând la care se referă Legea nr.129/2019. Statele membre ale UE cumpără anual resurse din Rusia. Numai după declanșarea războiului din Ucraina, statele membre ale UE au cumpărat din Rusia gaze naturale în valoare de 100 de miliarde de euro. Logic, Rusia a avut bani pentru a „sponsoriza terorismul” de la europeni. Deci, la final, finanțarea terorismului a avut ca sursă UE, organismul supra-statal care a emis atât Directiva privind prevenția și combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului, cât și rezoluția cu pricina, referitoare la Rusia.
Sau poate că birocrații europeni nu stau prea bine cu logica.
Oricum, în timp ce adâncește tot mai mult sancțiunile economice la adresa Rusiei, UE, prin vocea birocratului – șef, frau Ursula, se plânge peste tot că Rusia atentează la securitatea energetică și chiar alimentară a UE.
În rest, despre ipocrizia și ineficiența „luptei” contra spălării banilor și a finanțării terorismului (similară cu „lupta” contra plandemiei și a schimbărilor climatice) și despre devierea atenției de la adevărații vinovați către noi, către suspecții de noi, a se vedea mai sus, episoadele 👉(I)(II)👈.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu