Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 3 noiembrie 2022

Avocat Elena Radu - A luat-o lumea razna (de tot), folosim cuvinte care nu exista în dex, prin dex exista numai doi - SUVERANITÁTE și SUVERÁN

A luat-o lumea razna (de tot).

Ne prostim de tot.

Folosim cuvinte care nu exista în dex, le auzim pe la străini, le preiau unii și se mândresc cu ele.

Alții le preiau și le baga în legi. Nu sunt în dex, dar ce contează? Lasa ca înțelesul lor se "subînțelege".

Suveran, suveranitate, suveranism, suveranist - prin dex exista numai doi:

SUVERANITÁTE, suveranități, s. f. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă.Atribut inerent, inalienabil și indivizibil al statului, care constă în supremația puterii de stat în interiorul hotarelor sale și în independența ei în relațiile cu alte state. Suveranitate națională. Suveranitate de stat. – Din fr. souveraineté.

SUVERÁN, -Ă, suverani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care este deasupra tuturor, cu o mare autoritate, care are autoritatea supremă. Fig. Absolut, fără margini; total, suprem.(Despre state, popoare) Care se bucură de suveranitate. 2. S. m. și f. Conducător al unui stat monarhic; monarh; rege. Fig. Persoană sau colectivitate liberă să dispună de soarta sa, de actele sale. – Din fr. souverain.

Asa ca suveranism și suveranist sunt niste termeni inventați al căror înțeles e dat de unul sau altul după cum au chef.

Ca folosesc unii de prin tari străine termenul de "suveranism" și li s-a părut unora ca suna bine, ca e la moda și au sărit repede sa și-l însușească, treaba lor.

Pe mine aia cu importul a orice din străinătate ma lasa rece.

Ca STATUL ROMAN este suveran, independent și național exista cel puțin din Constitutia post-decembrista.

Ca SUVERANITATEA aparține poporului român scrie tot în Constituție.

Mah, dar dacă  vă dați așa de patrioți, citiți naiba dex-ul, cautati termenii dacă exista și care este înțelesul lor.

Dacă nu exista, nu ii inventați, nu ii importați, ca numai patrioti nu mai sunteți.

Vad diverse postari și comentarii în care se tot bat unii cu pumnul în piept ca ce sunt ei și ce propaganda fac pentru ceva ce nu are semnificație in limba română (aia a poporului roman).

Ca in ultimii ani este un atac la severanitatea națională am văzut-o toți și am simțit-o toți pe propria piele.

Așa că nu va mai bateți cu pumnul în piept și nu mai susțineți ca ati inventat apa calda pentru ca nu faceți altceva decât sa duceți în derizoriu și mai mult termenul de suveranitate!

Inainte de a comenta gândiți-vă puțin la ce am scris, fara sa săriți repede: e normal.

Uitați-vă în jur și vedeți dacă nu cumva multe din ceea ce știați si-au schimbat semnificația (când? Nici nu v-ați dat seama, dar nu înțelegeți ce se intampla).

Dacă va uitați la tv poate va minunați cum încearcă unii sa va convingă ca negrul este alb și invers.

Nu cumva se încearcă "remodelarea" gândirii și a percepției.

După aia gândiți-vă la ce am zis, cu folosirea unor termeni apropiați de cei existenți, dar cu un înțeles puțin mai câș, mai pe stânga, mai pe dreapta.

Cati credeți ca se vor mai gândi la un moment dat care e terminația cuvântului pe care îl folosesc, ca să ii înțeleagă semnificația?

Oricare dintre ele în percepția populației va avea semnificația aia care se mediatizează.

Foarte des am discuții cu prieteni și ne minunam cum reușesc sa schimbe tot înțelesul foarte repede sau cum folosesc semnificații care nu au nicio legătură cu cuvântul și ne minunam cum unii ne cred prosti pe toți.

REZILIENȚĂ

De ex, exista in nspe acte normative termenul de rezilienta. Ce o fi aia? O ști cineva ce inseamna "pentru rezilienta" a orice și care este înțelesul normelor care ne-au devenit obligatorii?

La fel și cu termenii aia inexistenți folosiți public.

Cu cât se folosesc termeni inexistenți, fara înțeles, cu atât se duce în derizoriu înțelesul termenilor existenți.

In prezent, când înțelesul multor termeni clar definiți și cunoscuți este denaturat și prezentat a fi exact contrariul, inventarea unor termeni apropiați celor existenți dar cu înțeles neclar determina denaturarea înțelesului termenilor existenți.

Avocat Elena Radu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu