Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 18 august 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Simularea pentru următoarele zile, 20/21/22 august

Update.19.08.2022  Simularea pentru următoarele 3 zile, daca ipotetic, in următoarele 24 de ore, până mâine noapte, s-ar produce un incendiu la Zaporojie. E doar o simulare, o probabilitate de mișcare a particulelor de către masele de aer, mișcare care depinde puternic de parametri meteorologici care se pot schimba si ei in timp. 

Simulare realizata cu HYSPLIT,

sursa: NOAA

Simularea pentru următoarele 24 de ore, 18/19 august

În cazul unui accident, într-un loc de pe glob, să zicem că este urmat de fum și de particule. În funcție de condițiile meteorologice aceste particule urmează niște traiectorii, pe direcții diferite, pe înălțimi și au viteze diferite de deplasare. Așa încât pot ajunge în locuri hai-hui, dar în concentrații din ce în ce mai mici, cu cât se dispersează mai mult în spațiu. Asta se întâmplă într-o zi. În altă zi este un alt incendiu, alt scenariu, alte traiectorii. Deci se pot schimba zonele unde ajung particulele.

Vă prezint alăturat, o simulare, repet - O SIMULARE, pentru cazul în care, în următoarele 24 de ore (deci până mâine seară) s-ar declanșa ipotetic, din întâmplare, un incendiu, acolo, la sol, la centrala de la Zaporojie. Fumul ar călători spre est, de data asta, ajungând deasupra României, după aproximativ 3 zile! Dacă peste o zi, vom socoti, în simulare, un alt incendiu, pentru acesta, traiectoriile particulelor vor putea avea alt scenariu. Rămâne să vedem. Mâine, pe seara, revin.
Pina la ora asta, la Zaporojie avem următoarele date pentru astăzi:
- niciun incendiu
- nivelul radiației este normal, ultima măsurătoare, din nou de la ora 15, din nou de același operator, măsurători manuale, era de 100 nSv/h! La Iași, la ora asta când vă scriu avem 180 nSv/h:
Simularea este realizata cu HYSPLIT,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu