Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 21 august 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Mai avem, cumva, 6-7 zile de emotie!!!

Mai avem, cumva, 6-7 zile de emotie. Dupa data de 26-27 august, indiferent de incidentele care ar putea fi la Zaporojie, fumul nu ar mai ajunge la noi. Dar, pina atunci, avem o perioada, potential, nefericita. Zona cea mai probabil ce ar putea fi afectata este Botosani, Iasi, Vaslui.

💥DAR💥
Un potential incident care sa influenteze reactorul, ar necesita 10 zile de racire. Suntem deja in 21 august. Daca comisia mai zapoveste pe acolo, mai trece ceva timp. Sa zicem macar 2 zile.
La Fukushima, accidentul a fost pe 11 martie 2011 si, din cauza opririi alimentarii cu energie electrica, pentru racirea reactorului, reactorul s-a supraincalzit si a durat 4 zile pina a explodat (15 martie). Tehnologia era una criticabila la nivelul anilor 70!!!
👉💥In orice caz, avem o referinta, 4 zile! 👈💥
Asadar exclud, fie si orice scenariu negru s-ar intimpla acolo, exclud sa mai fim afectati. E probabilitate mare sa fie asa. Macar pina pe 3 septembrie, estimez ca e sansa maxima sa nu mai avem nici un pericol pentru Romania.
Inteleg ca Rusia a aceptat vizita comisiei internationale. Imi este foarte clar, ca nu exista acolo, acum, nici un pericol major la reactor si la dispozitivele de securitate redundante. Altfel, rusii ar fi aminat vizita.
Astazi, incendiile din jurul centralei au fost detectate pe la amiaza. Toate sunt la peste 25 de km de centrala.
Operatorul erou care tot masura valoarea nivelului de radiatie, astazi nu a mai fost activ! Ceilalti senzori automati, din arealul invecinat, indica valori normale.
Va doresc, o seara placuta, tuturora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu