Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 27 august 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Evident, daca se intimpla asta, povestea masurilor climatice si a urgentelor, cu reducerea carbonului din atmosfera, este de tipul lui Pacala, 2 incarca, 2 descarca

 

O noua stire ne arata ca in zona Portovaya, la nord-vest de Sankt Petersburg, rusii ar arde masiv gazele in exces, zilnic, peste 4 milioane de metri cubi, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Zona este in vecinatatea Finlandei.

Ar fi din volumul destinat anterior Germaniei, transport oprit, din motivele actualului conflict din Ucraina. Aveti alaturat sursa articolului si detalii legate de studiu.
Ce vreau sa spun aici. Nu am inca date despre aceste potentiale arderi, insa, presupunind ca ar fi, am facut analize sa vedem daca ar fi influentat intr-un fel Romania (direct, prin poluare), in ultimele 5 zile. Raspunsul este NU. Asadar, nici fenomenul poluarii de ieri din Iasi si din alte zone din vecinatate, nu a fost influentat de potentialele arderi din zona mentionata.
Analizele arata ca, daca acolo ar fi arderi, norul de funingine ar ramine localizat intre paralelele 55 si 65 (nord), adica foarte departe de tara noastra.
Evident, daca se intimpla asta, povestea masurilor climatice si a urgentelor, cu reducerea carbonului din atmosfera, este de tipul lui Pacala, 2 incarca, 2 descarca.
Sigur, acest gaz se ardea oricum. Insa conteaza cum se ardea, unde, si cit de mare era eficienta cu recuperarea produsilor secundari, cu control eficienta ardere, etc.
Conflictul din Ucraina va aduce mari dezechilibre climatice. N-am inteles cine alearga dupa cine si pentru ce, daca suntem toti pe aceeasi corabile cu care ne scufundam, deopotriva. Mai avem un NOE sa ne salveze?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu