Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 25 august 2022

Av. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Piperea - Usere a scris o lege, parlamentul a votat-o, Iohannis a promulgat-o ca o floricică de ambrozie

Usere a scris o lege, parlamentul a votat-o, Iohannis a promulgat-o ca o floricică de ambrozie, care statuează că întreprinderile nu mai sunt obligate să arhiveze evidențele contabile relative la statele de salarii timp de 50 de ani, ci doar timp de 5 ani. După aceea, se pot distruge legal.

Dacă sunteți salariat, aveți minim 30 de ani și vă gândiți o să ieșiți la pensie peste 35 de ani (să zicem), nu veți fi avut un dosar complet de pensie, ci numai niște documente mai recente de 5 ani. Dacă acestea nu vor consemna vechimea, specificul muncii, dificultatea, sporurile, indemnizațiile (sarcină sau creșterea copiilor) concediile medicale, prelevarea pentru pilonul II, cass-ul etc., nu veți fi avut drepturi complete la pensie și acces gratuit la sistemul public de sănătate. Aviz credincioșilor în specialiști/experți/consultanți: dacă dosarul de pensie nu e complet, drepturile care vi se vor fi tulburat nu sunt doar cele din sistemul public, cu și cele din sistemul administrat privat.
Hai, să aveți spor la vot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu