Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 12 iunie 2022

CUVINTE de învățătură ale Părintelui Daniil Horga (1929 - 2022)

 

CUVINTE de învățătură ale Părintelui Daniil Horga (1929 - 2022)

"Într-o familie normală trebuie să fie dragoste și respect între soți. Să faci copii, să îi educi creștinește și să îi crești frumos.
În casă, în familie trebuie să fie ca într-o biserică, linişte, armonie, bună înţelegere, să naștem toți copiii pe care ni dă Dumnezeu, nu unu-doi și restul la gunoi (n.n. avort)!
Părinții care se feresc să dea naștere la copii, în jurul vârstei de 50 de ani o să aibă fie o boală grea, fie necazuri foarte mari.
La Carte scrie că viața omului este 70-80 de ani – Cine moare mai devreme, tânăr, ori din cauza păcatelor mari, ori din cauza vrăjilor. Ceva e necurat acolo.
Oamenii buni sunt foarte rari în ziua de azi, Dar peste 10 ani aproape că nu o să mai găsești oameni normali!” (Părintele spunea asta mai înainte de 2015)
Oamenii s-au înrăit foarte mult, nu mai ascultă de Dumnezeu, fac păcate mari... De aceea o să vină peste noi timpuri grele, va fi un Război Mare, toate până în anul 2036.
De ce se nasc copii bolnavi ? Ori părinții lor i-au conceput în Posturi, ori miercurea sau vinerea. În familia unde nu se țin Posturile, apar probleme. Păcatele părinţilor cad pe copii, întotdeauna.
Câte rele facem și totuși Dumnezeu ne ajută în viață – ar trebui omul să meargă în coate și în genunchi la Biserică, să Îi mulțumească!
Dacă vrem să ne meargă lucrurile bine în viață trebuie să ne învățam să mâncăm de post miercurea și vinerea și cine poate și lunea.
Dumnezeu celor smeriți le dă har și celor mândri le stă împotrivă.
Dacă o mașină are lipsă o singură piesă, nu merge! Așa e și omul, dacă face mereu chiar și numai un pãcat, se pierde. Așa zice undeva "nimic necurat în Împărăție curată". Noi trebuie să fim linie, să mergem drept, să nu o luăm nici în stânga, nici în dreapta, să nu călcăm greșit!
Faceţi Canonul cu 99 de Tatăl Nostru zilnic, timp de 1 an de zile şi vi se vor rezolva toate problemele!
Canonul este ca un scanner, ca un Ecograf sufletesc. După o perioadă de făcut acest Canon, oricine își dă seama de nivelul său spiritual, dacă are probleme și cât de mari sunt acestea. Să nu dați înapoi dacă veți avea anumite stări rele sau încercări, făcând acest Canon.
Să te rogi de Dimineața până Seara! Să ai mereu mintea la Dumnezeu, indiferent de ce faci, tu să ai mereu în gând – Doamne Iisuse miluește-mă, Doamne dă-mi sănătate, Doamne ajută-mă etc. Altfel îți va fi greu."
Despre viața, cuvintele și lucrarea Părintelui Daniil mai multe detalii găsiți aici:dragosteavasalvalumea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu