Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 5 iunie 2020

... VEACUL VICLENIEI ...

... VEACUL VICLENIEI ...
Bucuria mea, eu cred ca este un veac al VICLENIEI! Totul se face cu mare viclenie! Insa nu oricine poate pricepe aceste cuvinte, ci, doar crestinul ortodox, luminat de Dumnezeu Duhul Sfant, caruia ii da: DARUL INTELEPCIUNII, DARUL INTELEGERII, DARUL CUNOASTERII, DARUL EVLAVIEI catre Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii Lui. DREAPTA SOCOTEALA, mare lucru sa aiba cineva DREAPTA SOCOTEALA! 

Dar, ia sa vedem ce ne spune Sfantul Parinte, Iustin Parvu, despre Darurile Duhului Sfant: 

Darurile Sfantului Duh, cum spunea Sfantul Prooroc Isaia, sunt in numar de 7: INTELEPCIUNEA, INTELEGEREA, SFATUL, CUNOASTEREA, EVLAVIA, BARBATIA, FRICA DE DUMNEZEU. Daca ai primit darurile acestea si le respecti, apoi viața iti este plina. Cine face altfel, nu este crestin ortodox, sau este crestin ortodox de parada”.

 De aceea Sfantul Parinte, Moise Aghioritul ne indeamna asa: "Este cea din urma ora, nu mai e loc de amanari si intarzieri! Suntem raspunzatori pentru sufletul nostru. Criza de acum este un bun prilej care ni se da, sa lasam putin fotoliul moale, sa aprindem macar o lumanare, sa ne rugam, sa mangaiem, ca sa fim si noi mangaiati. Sa lasam televizorul, trandavia şi confortul. Sa devenim mai seriosi. 

Sa ne venim in fire, sa ne dezmeticim, sa ne trezim si sa aruncam superficialitatea. Este vremea sa ne aplecam mai serios asupra noastra, sa ne cercetam pe noi insine si sa ne pocaim pentru pacatele noastre prin spovedanie si impartasanie cat mai deasa”.

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, sa te lumineze la minte si suflet si sa te mantuiasca! Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu