Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 15 aprilie 2020

Un gând pentru Iohannis!

Un gând pentru Iohannis!
Sfânta Lumină se aprinde pe Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos în Sâmbăta Mare, ziua, între orele 12.30-13.30, în timpul Vecerniei Mari. Se știe că, de-a lungul secolelor, Sfânta Lumină nu se aprinde decât numai la ortodocși, ca o dovadă incontestabilă că numai ei păstrează dreapta credință apostolică. Este cea mai puternică dovadă care mărturisește că Ortodoxia este credința cea adevărată.
Este controlat încă din noaptea Vinerii Mari, după prohod, de către câțiva polițiști civili necreștini - un arab, un turc și o persoană din partea statului Israel. Ei verifică toate obiectele din interior să nu aibă vreo sursă de foc, verifică lespedea Sfântului Mormânt și controlează corporal pe arhiereul grec care presară vată pe mormântul Domnului. Apoi se sting toate luminile și se pecetluiește ușa Sfântului Mormânt cu două mari peceți, benzi de pânză albă cu ceară și sigilii la capete, în formă de X. Gardienii rămân de pază la ușa Mormântului până când se aprinde Sfânta Lumină.
Așa că domnule protestant, membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România, care pe româneşte se traduce drept luteran, nu veți înțelege niciodată, nu veți avea niciodată și nu veți trăi niciodată ce trăim noi în noaptea Învierii!
HRISTOS A ÎNVIAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu