Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 8 decembrie 2022

Profesor.Univ.Dr.Silviu Gurlui - Inceputul unui nou inceput


Dragi austrieci (politicieni, oameni de afaceri, influenceri...): Romania va intra in Schengen si nu pe usa din dos, fara vaicareli, niciodata in genunchi pentru ca veti avea nevoie de noi!

Avem forta sa va anulam ingimfarea si indolenta fata de noi, un popor care v-a primit si v-a servit interesele, cu bratele deschise, cu inima mare, cu tot ce s-a putut. Voi ati demonstrat ca sunteti occidentali? Pacat ca sunteti, geografic, mai la vest decit noi!
Noua, romanilor, ne este rusine de rusinea voastra. Veti avea un recul economic masiv ca reactie la gestul vostru. Este un recul natural pe care oamenii de bun simt se leapada de cei care nu merita respect si nici atentie. Intr-un fel, ne-ati facut un bine: ne-am trezit, iarasi, la valorile noastre, la origini. Asa ne cunoastem, inca mai bine, prietenii!
Mesajul meu nu este pentru oamenii de rind, pentru profesori, doctori, pentru toti cei care munciti acolo, austrieci, pentru cei ce locuiti in Austria, cot la cot cu ai nostri, din Romania aciuiti, fiecare ca vai de capul lui, departe de casa, la studii sau cu un serviciu sau care va ingrijesc familiile bolnave sau pe batrinii lipsiti de puteri. Va intelegeti, va respectati, va ajutati semenii. Stiu. Pentru voi toti, o stiti, va port toata admiratia.
Multi diplomatii romani, europarlamentari, politicieni care ne-au reprezentat interesele, pe bani publici foarte multi, in vest, nu s-au ridicat la valoarea si la prestigiul acestui popor. Parca ne-au abandonat, tacit dar cu mult zgomot de fond. Au avut o prestatie lamentabila fiind dovada unei slabe pregatiri, unei slabe activitati. S-au balacarit pina in ceasul al 12-lea. In ceasul al 13-lea ne-am trezit. Incepe un nou inceput.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu