Sfânta Biserica Ortodoxă

miercuri, 20 aprilie 2022

😇 Ideea pictării Domnului Iisus vine mereu însoțită de mari emoții - Icoane pictate in ulei pe sticla

😇 Ideea pictării Domnului Iisus vine mereu însoțită de mari emoții Oare voi putea surprinde trăsăturile, voi putea crea un gând celui ce privește?...

Când pictezi Icoana cu Iisus in grădina Ghetsimani... plângi..., apoi înțelegi și te bucuri, apoi plângi din nou pentru că știi că Iisus a dat cea mai grea luptă a vieții sale pământești acolo, în grădina Ghetsimani, și simți apogeul suferințelor sale, iar cea mai mare bătălie spirituală posibilă acolo s-a dat, în rugăciunea lui din acea noapte.
💔 Nu frica de moarte a fost ceea ce a dus la o asemenea stare agonizantă, ci durerea sufletească a Domnului pentru vina omenirii pe care urma să o ia asupra Lui. Iisus a știut că va fi arestat, crucificat, și omorât, dar și că a treia zi va învia.

În momentele acelea deosebit de intense Iisus a văzut că lucrarea de mântuire a omenirii era așa de grea, era așa de mare, înspăimântător de mare, încât l-a făcut pentru o clipă chiar pe el să dea înapoi, atunci, cum se spune așa de frumos , „Iisus s-a cununat în duh cu moartea“.
🙏 Implorarea Tatălui Ceresc prin cuvintele, „dacă este cu putință, depărtează de la Mine paharul acesta“, ne arată legătura lui cu Dumnezeu. Știa foarte bine că această cerință era contrară cu planul etern de mântuire al Tatălui, dar el și-a exprimat emoțiile omenești, în mod onest, fiind într-un trup uman ca și noi. Și totuși, împotriva dorințelor naturale și umane, ascultarea și supunerea lui au fost depline.
El s-a încredințat cu totul lui Dumnezeu-Tatăl și a fost gata să-I împlinească voia nu numai ca Fiu, ci și ca om desăvârșit. Liniștit sufletește, împăcat cu sine și deplin stăpân pe voia Sa omenească, el s-a supus de bună voie morții pe care n-o merita și a mers senin spre chinuri și Răstignire.

💥Rememorăm astăzi, în Joia Mare, acest moment biblic de referință, și nu știu voi...,dar eu privesc această icoană, care numai cu voia Duhului Sfânt s-a lăsat înfăptuită,, și plâng din nou..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu