Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 10 aprilie 2022

Avva Credo Gălățan - Falsa iubire sau despre fărădelegile șobolanilor din bibliotecă 2

 

Falsa iubire sau despre fărădelegile șobolanilor din bibliotecă2

Problema acestor oameni care poartă identitatea șobolanilor din bibliotecă, este gravă pentru că deturnează sau falsifică un adevăr fundamental.

Ei crezând în minciună, iar nu în adevăr, pun binele în locul răului și pe lângă faptul că se nimicesc pe ei înșiși, nimicesc și pe aceia pe care îi influențează și precum ne arată șobolanul din imagine, pun capcane celor naivi, pun cașcavalul pe cursa în care se prind victime. Cum am putea noi altfel numi cauzalitatea celor care numesc binele rău și răul bine? Că aceia aruncând în lume minciuna propriei lor credințe, devin mâncare otrăvită pentru cei care o mănâncă.
Ei în mintea lor de șobolani din bibliotecă își asumă erorile, luând în calcul legea iubirii care, zic ei, nu cunoaște granițe. Căci nici șobolanii nu cunosc granițe la îngurgitări. Și au ei așa impresia că iubirea care este oricum relativă la omul firesc, ar putea deveni ,,dumnezeul societății" fără a fi pusă în raport cu anumite dogme și canoane. Și aceasta, dacă după mintea lor este mai presus de dogmă și canoane, taie și spânzură după bunul lor plac. Nici nu gândesc că astfel, fiecare individ ar putea deveni dumnezeul propriei sale decizii în virtutea iubirii, promovând această idee ca fundament al unui concept. Și cum ideea prinde la proști, imaginați-vă ce vor face toți proștii la un loc, cu conceptul afirmat de ideea minciunii. Să ne ferească Dumnezeu! Bomba atomică este 0. Aceasta, pentru că odată ce în numele unei idei se produc atrocități, tot așa, în numele unei false iubiri se produc înșelări, care devin în fond tot atrocități.
Continuă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu