Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 24 februarie 2022

Ieromonah Eftimie Mitra - Rămâneți acasă la familiile voastre.

 

Rămâneți acasă la familiile voastre

Am aflat cu toții de conflictul ruso-american purtat pe teritoriul Ucrainei. Ca de obicei, marile puteri nu își duc luptele armate pe propriul teritoriu. Astfel a căzut pradă Ucraina precum și alte țări din Asia..., și riscăm și noi românii.
Părerea mea este că , Ucraina nefiind membră NATO, România nu avea nici o obligație să intervină în acest conflict. Mulți ne întreabă, ca preoți: "Părinte, ce să facem?" . Răspunsul este foarte simplu: nu este un război al românilor.
Dacă unii lideri politici din România au decis să se implice în războiul altora, fără sa consulte populația țării, îi îndemnam să meargă ei la război, și să lase poporul în pace. Deocamdata nu vă obligă nimeni, doar se discută de voluntari si angajați militari. Aveți familii, aveți soții și copii de întreținut, aveti obligație față de viitorul acestei țări, aveți obligația să trăiți pentru viitoarele generații, și nicidecum să muriți pentru multinaționale sau alte firme care vor să transforme anumite țări în piață de desfacere pentru produsele lor.
Nu ne bucurăm de ceea ce se întâmplă, îi purtăm în rugăciune pe toți: fie ruși, fie ucrainieni, fie alte țări implicate, dar nu intrăm în jocul lor. Repet: populația nu este obligată să se jertfească pentru deciziie unor politicieni inconștienți care pun lingușelile față de puternicii zilei mai presus decât suferința propriului popor.
Rămâneți la casele voastre alături de cei dragi.
Nu fiți victime ieftine pentru interesele altora.
Eroii mor pentru o cauză dreaptă, cei dragi vă vor acasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu