Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 27 martie 2021

ATENTIE, NU VOM MAI AVEA DREPTUL LA OPINIE CRITICĂ, mai ales pe rețele sociale !!!!

 

📍
ATENTIE, NU VOM MAI AVEA DREPTUL LA OPINIE CRITICĂ, mai ales pe rețele sociale !!!!
Senatul României a votat, luni – 22 martie 2021 - un proiect de lege privind modificarea Codului Penal, în așa fel încât orice opinie poate să fie considerată ca incitare la ură și la discriminare și pedepsită cu închisoare de până la 3 ani.
După cum se precizează în expunerea de motive, proiectul de lege urmărește transpunerea articolului 1, alineatul 1, litera a, din Decizia-cadru 2008/913/JAI a Consiliului din 28 noiembrie 2008 privind combaterea anumitor forme și expresii ale rasismului și xenofobiei prin intermediul dreptului penal.
Astfel, printr-un amendament propus de Ministerul Justiției, se propune modificarea articolului 369 din Legea nr. 268/2009 privind Codul Penal, după cum urmează:

Art.369. Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie sau apartenență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/ SIDA ori pentru alte criterii de același fel considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă”.
Acest demers a fost făcut în contextul în care Comisia Europeană a transmis autorităților române o scrisoare de punere în întârziere, prin care comunică faptul că după examinarea măsurilor de transpunere, consideră că România nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul art. 1 alin. (1) lit. a) din decizia-cadru.
Actul normativ prevede modificarea articolului 369 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal, astfel încât incitarea publicului la violență împotriva unei persoane, nu doar împotriva unei categorii de persoane, pe motivul apartenenței la acel grup, să fi pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Proiectul urmează să ajungă spre dezbatere în Camera Deputaților.
--------------------------------------------------------------------------
CONCLUZIE: orice nemulțumire exprimată public cu privire la
deciziile luate de o anume persoană sau de un grup (i.e. partid politic), va fi catalogată drept incitare la ură!
📍📢
ATENȚIE și la ce spuneți în live-uri!
Amenințările și incitarea la nesupunere, în spațiu public deja au produs victime, internate forțat de către instanță la spitalul de psihiatrie!

Un comentariu: