Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 12 februarie 2021

Preot Claudiu Buză - ECUMENISMUL POARTĂ ACEASTĂ VINOVĂȚIE - CRIMĂ DUHOVNICEASCĂ CU PREMEDITARE!

ECUMENISMUL POARTĂ ACEASTĂ VINOVĂȚIE - CRIMĂ DUHOVNICEASCĂ CU PREMEDITARE! 

Biserica este Spital Duhovnicesc, iar Ortodoxia este singura Terapeutică menită să-l vindece pe om la nivelul întregii sale structuri psihosomatice, prin Harul necreat al Dumnezeului Treimic.

A-i spune ereticului că și el se mântuiește în credința lui, înseamnă a-l lipsi de tratamentul vindecător al Bisericii și a-l lăsa în agonia morții, a-l deconecta definitiv de la inima lui Dumnezeu, ucigându-l sufletește cu bună știință. Ecumenismul poartă această vinovăție: crimă duhovnicească cu premeditare! Dar, de ce vorbesc doar de crimă, când, de fapt, se derulează un adevărat genocid spiritual, într-un "război de 100 de ani" (de când s-au pus bazele ecumenismului și până în vremea noastră). Cine ar putea ține evidența pierderilor sufletelor în acest conflict cumplit dintre Ortodoxie și erezie, într-o pandemie duhovnicească ce refuză a fi eradicată?! 

Mai mult decât atât! Chiar și cei aflați în Spitalul duhovnicesc - Biserica Ortodoxă, care beneficiază de "servicii medicale gratuite" - ortodocșii, sunt scoși adeseori din "carantină" pentru ca ei să probeze  "terapii complementare" eterodoxe, cu efecte nocive pe plan duhovnicesc, slăbind imunitatea ortodoxă și periclitând viața în veșnicie. 

Misiunea Bisericii Ortodoxe are în vedere însănătoșirea omului prin curățirea de patimi, luminare și îndumnezeire, dar și lupta cu erezia care înseamnă despărțire de Dumnezeu. Iar pentru această terapeutică este nevoie ca Adevărul să fie propovăduit atât în Biserică, cât și în mediul eterodox, ca toți să se mântuiască întru Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică. Adică să se revină la datul dumnezeiesc al firii omenești, întru Ortodoxia mântuitoare. 

Unitatea în diversitate nu vindecă, ci îmbolnăvește omul pentru că sunt propuse mai multe forme de terapie străine de vindecarea care se face numai în Biserica lui Hristos - Vitezda duhovnicească a întregului neam omenesc. Nu vindecă "grația creată", nu vindecă absența harului sau gândirea pozitivă, ci vindecă doar Energia necreată, Harul Dumnezeului Treimic care dă viață, sfințire și mântuire! 

Preot Claudiu Buză

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu