Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 4 februarie 2021

5 FEBRUARIE SE ÎMPLINESC 35 DE ANI DE LA NAȘTEREA ÎN CERURI A MĂRTURISITORULUI IOAN IANOLIDE

 

5 FEBRUARIE SE ÎMPLINESC 35 DE ANI DE LA NAȘTEREA ÎN CERURI A MĂRTURISITORULUI IOAN IANOLIDE 

"Și pe toți aceia care pentru Neam

Au trăit în temniți ca și în morminte

Pomenește-i, Doamne, Tu când vei veni

În Împărăția Slavei Tale sfinte".(Maica Teodosia)

IOAN IANOLIDE GLASUL CELUI CE STRIGĂ SFÂȘIETOAR ÎN PUSTIA VREMURILOR DE PE URMĂ

"Aici s-au născut sfinți, martiri și eroi. Așa ne-am luat dreptul de a spune adevărul împotriva lui Marx, Lenin, a marxism-leninismului și socialismului. Mărturia noastră este crudă, dar e palidă în raport cu realitatea, căci intensitățile trăite aevea depășesc toate posibilitățile de exprimare.

Temnițele au fost laboratoarele de “reeducare”, a “dușmanilor regimului”, până când am fost considerați inofensivi puterii de stat. Presiunile ce s-au exercitat asupra noastră au fost geniale și bestiale, încât puțini au putut rezista. Totuși  au fost oameni care au rezistat până la sfârșitul  tuturor chinurilor și au rămas curați. În acești oameni a viat Hristos, a vorbit Hristos și Hristos vorbește secolului XX prin ei.

Acum, când oamenii au fost supuși, când toate puterile sunt concentrate într-o singură mână, când fiecare individ este urmărit în tot ce face și gândește, marele adversar al regimului rămâne credința, căci puternicii atei nu au siguranța dacă nu sunt întronați ca zei în mintea tuturor supușilor lor. Ștreangul se strânge nu în jurul gâtului ci în jurul sufletului și nu există ieșire, nu există alternativă. Orice libertate și inițiativă este strivită în fașă.

Viitorul acestui neam se zdrobește în România cu toate mijloacele de propagare a ateismului, materialismului și nihilismului. Creștin, român și om sunt cele trei valori ce se confundă, se întregesc și cuprind sufletul românesc. Dar de când se propagă marxism-leninismul, sufletul românesc a fost înmormântat.

Ne descompunem, ne lepădăm de noi înșine, murim sufletește. Tinerii ce cresc acum au conștiința că sunt români dar nu mai au suflet românesc. Moare sufletul creștin al neamului. Avem nevoie să ne regăsim sufletele, să ne reorientăm valorile, să credem în oameni și în Dumnezeu. Perspectivele unui imperiu comunist triumfător în acest secol se deschid cu întunecimi încă nebănuite de fantezia omenească. “Reeducarea” de la Pitești e un simbol al mapamondului comunist.

Vor disparea țările, căci va fi o unică ordine mondială. Vor dispărea satele, care vor fi preluate de activul de partid. Vor dispărea armatele, căci puterea centrală va dispune de forță fără opoziție. Va dispărea Biserica, fiind înlocuită de știința marxistă. Conștiințele vor fi formate de puterea centrală. Gandirea, creația, vor fi strict marxiste. Știința nu va exista în  afara marxismului. Fiecare om va fi programat câte necesități are și câtă capacitate de muncă datorează. Toți oamenii vor fi supuși unui riguros control. Va exista o singură idee, o singură orânduire, o singură putere, un singur popor.

Nu este nici un basm, nici o sperietoare și nici chiar o utopie, ci este un plan realizabil, posibil, aproape sigur, daca marxismul va învinge. Lumea întreagă e în criză sub imperiul materialismului. Daca creștinii nu se pot reîncreștina, daca ateii nu se deschid credinței, atunci lumea aceasta va sfârși catastrofal. Nu există izbăvire decât în Hristos, dar înțeles bine și trăit sincer.

E nevoie de credință și de fapte, de viață gândită și împlinită integral în credință. Sunt unii oameni care cred și nu fac, trăind un conflict între cuget și viață, sunt alții care trăiesc la întâmplare și astfel se alieneaza; iar cei ce înfruntă adevărul împotriva evidenței  se satanizeaza.

Întunericul a ajuns măsura grosimii sale. Trebuie făcut un ultim efort de salvare de la dezastru.

Vă rugăm să înțelegeți că nu exagerăm cu nimic nici monstruozitatea experienței noastre, nici aprecierea de ansamblu asupra lumii, căci  suntem lucizi și urmărim adevarul și numai adevarul, străduindu-ne a trai și a scrie în  duhul adevarului, fără ură și fără părtinire, dar dur ca însăși realitatea. Datorită experienței  făcute, noi nu ne-am deformat sufletește ci am primit o sensibilitate de a intui duhurile, ideile, curentele, forțele ce se desfășoară în  lume – ori oamenii secolului XX sunt mutilați  spiritual și tocmai aceasta posibilitate le lipsește".

Ioan Ianolide

marturisitorii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu