Sfânta Biserica Ortodoxă

luni, 18 ianuarie 2021

LIMITELE DINTRE ORTODOXIE ȘI EREZIE, DINTRE ADEVĂR ȘI ÎNȘELARE AU FOST DESFIINȚATE


Părintele Theodoros Zisis: LIMITELE DINTRE ORTODOXIE ȘI EREZIE, DINTRE ADEVĂR ȘI ÎNȘELARE AU FOST DESFIINȚATE.
În faptă a fost propovăduită "o altă Evanghelie". A fost desființată și urmarea Sfinților Părinți, zicala "următori dumnezeieștilor Părinți" a Sfintelor Sinoade Ecumenice. Celor care au reacționat și au stat împotrivă acestor acțiuni antievanghelice și antipatristice li s-a pus împotrivă obligația ascultării față de episcopi și a fost uitat faptul că, dacă ar fi fost valabilă în istoria Bisericii această ascultare rea și necondiționată, nu ar fi existat Ortodoxia pentru că mulți patriarhi și episcopi au fost eretici și s-au luptat să impună erezia, totuși au fost condamnați de pliroma sănătoasă a Bisericii.
Papismul eretic și-a înălțat cu obrăznicie capul la Conferința Generală a Comisiei Mixte a Dialogului Teologic la Balamand din Liban (1993). Acolo, în textul comun pe care l-au semnat arhiereii ortodocși și romano-catolici, pentru prima dată recunoaștem papismul ca biserică ce are taine valide și succesiune apostolică și co-responsabilă pentru mântuirea lumii.
Aceleași lucruri și mai rele s-au întâmplat puțin mai devreme în relațiile noastre cu protestantismul și cu așa zisul "Consiliu Mondial al Bisericilor". Nu ajunge faptul că numai prin participarea noastră trădăm caracterul bisericesc față de abundența grupărilor protestante, am semnat acum texte comune cu protestanții la Porto Alegre în Brazilia (2006) și la Busan în Coreea de Nord (2013), unde am tăgăduit exclusivitatea Ortodoxiei și am primit faptul că nicio confesiune creștină nu are adevărul deplin, ci numai o parte din adevăr și că numai uniți exprimăm tot adevărul.
Punctul culminant a toată această apostazie eretică a avut loc la Pseudo-Sinodul din Creta (iunie 2016), unde prima dată am recunoscut sinodale ereziile drept biserici și am validat textele eretice de la dialogurile pseudo-teologice cu monofiziții, cu papistașii și cu protestanții. 
Protopresbiter Theodoros Zisis, fragment din Prolog, Reaua ascultare și sfânta neaacultare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu