Sfânta Biserica Ortodoxă

marți, 6 octombrie 2020

Preot Claudiu Buză - Bun lucru face ÎPS Teodosie prin lucrarea misionară de acum

 


Bun lucru face ÎPS Teodosie prin lucrarea misionară de acum 

Pe bună dreptate a reușit să câștige inimile multor credincioși și să le dea curajul de a se împotrivi măsurilor abuzive ale autorităților în Arhiepiscopia Tomisului.

Dar, problema cea mai mare în Biserică este ecumenismul și sinodul din Creta, iar pentru ca mărturisirea arhiepiscopului tomitan să fie deplină, trebuie condamnate erezia ecumenistă, pseudosinodul din Creta și CMB (din care fac parte, fără voia lor, toți membrii Patriarhiei)... măcar la nivelul eparhiei sale. Însă, atâta vreme cât nu vede o  problemă în cele hotărâte de minciunosinodul de la Kolymbari și numește eretici și schismatici pe cei care au întrerupt canonic pomenirea, este o mare nedreptate și un minus care îi poate anula toată mărturisirea.

De ce spun asta? Pentru că cei care sunt câștigați prin frumoasa lucrare de acum a arhiepiscopului, vor putea să ajungă a spune și ei aceleași lucru ca ÎPS Teodosie și să nu existe o luptă adevărată cu erezia ecumenistă, ci doar o aducere aminte a unor erezii condamnate (papismul, protestantismul etc) și o împotrivire firească pentru creștinul ortodox al acestor vremuri. Apostazia a pătruns în Biserică, miza este foarte mare, mărturisirea unui arhiereu, în aceste vremuri, însemnând mucenicie.

Sunt trei variante posibile la care m-am gândit, în legătură cu mărturisirea ÎPS Teodosie:

1. ÎPS a început, într-adevăr, o lucrare misionară și de mărturisire în aceste vremuri de apostazie și grea încercare pentru Biserică;

2. Arhiepiscopul a fost luminat de Dumnezeu sau sfătuit/canonisit de duhovnic să ducă această luptă pentru a-i fi șterse greșelile/păcatele trecutului în care și-a manifestat necredința, prin declarații publice neconforme cu Ortodoxia;

3. Ierarhul are o lucrare de a strânge în jurul său pe cei care sunt ortodocși sinceri, potrivnici măsurilor abuzive ale autorităților, și a-i convinge, prin lucrarea ortodoxă pe care o face în Biserică, că nu este nevoie de o luptă cu ecumenismul și pseudosinodul din Creta - Izvorul răutății, rămânând-se într-o mărturisire fără puterea de a vindeca mădularele Trupului Înviat al lui Hristos!

Preot Claudiu Buză

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu