Sfânta Biserica Ortodoxă

joi, 24 septembrie 2020

Mărturia a doi medici care lupta pentru libertatea si sanatatea copilului

Mărturia a doi medici care lupta pentru libertatea si sanatatea copilului

Memoriu adresat Primului ministru al Romaniei, domnului Ministru al Sanatatii , respectiv domnului Ministru al Educatiei si Invatamantului

IN   CALITATE   DE   MEDICI , CETATENI   SI   PARINTI   DORIM   SA   VA   ADUCEM   LA CUNOSTINTA   CA   NU   SUNTEM   DE ACORD   CU   MASURILE   COERCITIVE   IMPUSE   LA   NIVEL NATIONAL,   PRIN   DIFERITE   ACTE  NORMATIVE   IN   VIGOARE  ,  MASURI   CARE  NU   NUMAI   CA ADUC  ATINGERE   SANATATII   POPULATIEI,  DAR   SI   CLIMATULUI   SOCIAL,   SOCIO-PROFESIONAL, PSIHOLOGIC,   ACTIVITATILOR   DE   FORMARE   SI   EDUCATIE, PRECUM   SI   DREPTURILOR SI LIBERTATILOR   FUNDAMENTALE   ALE  CETATENILOR. 

Va vom explica mai jos, folosind numai argumente logice, medicale , verificabile si verificate in activitatea de zi cu zi a profesionistilor in domeniu de ce nu sunt eficiente aceste masuri legiferate in prezent . Acestea, neavand in spate nicio logica medicala, niciun argument care sa stea in picioare din punct de vedere rational si experimental, se transfoma din masuri de protectie, in masuri coercitive absurde, profund nocive atat din punct de vedere al sanatatii, cat si din punct de vedere  etic si deontologic. Orice masura care nu are o sustinere in ratiune, duce la inculcarea la nivel social a ideii ca ABSURDUL ESTE JUSTIFICAT. 

Orice justificare a absurdului, mai ales ca masura de coercitie, este un precedent periculos, care deschide calea societatilor absurde, de tip totalitar, cu care dealtfel ne-am mai confruntat pana nu demult. Sa nu uitam ca toate aceste societati dezaxate ( fie ele de dreapta sau de stanga, ca orientare politica), au debutat in toate situatiile, pornind de la intentii aparent bune. Aparent totul a pornit de la dorinta de a veni in sprijinul cetateanului, de a-i asigura bunastarea si respectarea anumitor drepturi. Ulterior insa, deoarece aceste societati malformate au justificat/ aprobat/legiferat/implementat  ABSURDUL, IRATIONALUL, ILEGITIMITATEA, INCALCAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE, s-a derapat in dezastre sociale si chiar in genocid.

Teama de aceasta viroza, SARS COV- 2, care in linii mari se comporta analog cu gripa sezoniera, este nejustificata, daca lasam la o parte argumentele emotionale, mediatice, politice  sau de alta natura decat cele strict medicale.  De aceea va rugam ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, sa lasam la o parte orice interes care nu are legatura cu logica medicala si sa ascultam vocea unor profesionisti care lucreaza direct, in linia I si se confrunta direct cu realitatile din teritoriu. Va rugam sa lasati deoparte argumentul perimat conform caruia strategiile nu le fac “cei mici” sau “  cei de jos ”, si sa ascultati vocea noastra care se confunda si cu vocea unei importante parti a societatii, care, desi nu are acces la tribuna si la statistici reale, intuieste realitatea. Strategiile le face realitatea si nu factorul decizional, cu atat mai putin cel politic. Realitatea si logica ne impun sa fim rationali si sa actionam in consecinta.

1. NU MAI ALCATUITI STATISTICI FOLOSIND PURTATORI ASIMPTOMATICI !!!

Nu a existat niciodata in istoria medicinei vreun focar de boala/ vreo epidemie/vreo pandemie, care sa se declare pe baza unor statistici intocmite numarand persoane care nu au simptome.  Purtatorii NU reprezinta o baza numerica, o baza statistica valida pentru declararea  epidemiilor. Intotdeauna s-au luat in considerare si s-au investigat numai oamenii care prezentau simptome ( ba chiar am putea avansa ideea  ca se considera justificata numai investigarea persoanelor care au simptome suficient de serioase ca sa necesite spitalizare - ca in cazul gripei, de exemplu, cand testarea se efectueaza in conditiile in care o persoana se interneaza cu pneumonie virala si este testata in cadrul diagnosticului diferential). Continuarea contorizarii persoanelor care sunt doar purtatori sanatosi, in scopul asa zisei declarari a cazurilor, este o folosire abuziva a instrumentului medical, pentru un scenariu tulbure. Va compromiteti din punct de vedere stiintific si nasteti dubii cu privire la scopul in care sunt folosite aceste statistici false (scopuri veroase, financiare sau eventual de manipulare a populatiei prin frica, frica intens mediatizata de altfel). Daca folosim logica impusa de aceasta legislatie, va trebui sa urmarim toti purtatorii de stafilococ auriu din societate, toti purtatorii de streptococ beta hemolitic, toti purtatorii de salmonella, toti purtatorii de virusuri hepatitice, etc, si sa ii izolam, ca fiind pericol pentru sanatatea publica (deoarece, sa ne intelegem bine, ei POT transmite boala). Ce facem atunci? Acesti purtatori sunt enorm de multi. Ar trebui acum sa avem declarate epidemii de: stafilococ, streptococ, salmonella, hepatita, etc. Dar nu o facem. De ce? Pentru ca nu e in logica medicala: nu se declara epidemii pe baza numarului de purtatori sanatosi, nu s-a facut niciodata acest lucru. Doar acum a aparut aceasta anomalie. Este imperativ sa renuntam la ea si sa nu mai alimentam statistici false. Din nou se deschide cale abuzurilor, prin masuri coercitive nejustificate pe baza statisticilor necorelate cu logica medicala. Sa renuntam deci la a numara si raporta purtatori sanatosi! Nu conteaza ce fac alte tari, noi trebuie sa fim fermi pe pozitii cu caracter stiintific si profesional! Avem profesionisti de renume si seriosi, care nu se compromit si nu sunt “yes-men” , care au curajul opiniei. Bazati-va pe astfel de oameni daca doriti credibilitate si rezultate de calitate. Abia atunci cand vom viza doar persoane cu simptome, vom reflecta adevarul medical si vom putea spune ce caracter are boala ca raspandire, care masuri au sens si care nu.

Nu exista in istoria medicinei si nu a existat niciodata o situatie in care medicii sa fie obligati sa interneze persoane care nu au simptome, fiind doar purtatori sanatosi (cu exceptia regimurilor totalitare care internau abuziv dizidentii politici sau alte categorii de persoane  incomode, fara ca acestea sa aiba vreo acuza). Acest absurd al situatiei, a fost partial rezolvat in prezent, prin anumite acte normative, dar numai pentru ca realitatea ne-a confruntat cu lipsa de locuri in spitale. Dar principiul este gresit din capul locului. Principiul de a interna persoane care nu au acuze, doar pentru ca, probabilistic vorbind, sunt purtatori (desi stim perfect ca exista o sumedenie de teste fals pozitive , fie prin reactii incrucisate in cadrul ansamblului de pancoronavirusuri, fie, daca analizorul este totusi mai nou si mai performant, prin faptul ca etapa de amplificare favorizeaza punerea in evidenta a unor fragmente de genom care mai au legatura reala cu forma activa a bolii), nu are legatura cu logica medicala. Acest principiu absurd este periculos deoarece legifereaza abuzul, iar de aici pana la internari pe criterii pe similare, nefondate, nu mai este decat un pas. Este bine deci ca in prezent asimptomaticii sunt lasati acasa, dar insistam pentru o politica de izolare cat mai scurta, 7 zile de exemplu, ca in Franta, pentru a reduce la maximum impactul economic si social. In timp, cand mentalitatea se va orienta in sfarsit spre normal, vom ajunge sa tratam aceasta viroza asa cum este firesc din punct de vedere medical, adica asa cum tratam epidemiile de gripa.

2. SA DESCHIDEM OCHII SI SA ROSTIM ACEST ADEVAR, PUTIN CAM NEPLACUT, DAR EVIDENT: NIMENI NU VA PUTEA EVITA CONTACTUL CU ACEST NOU VIRUS, DATORITA NATURII LUI SI A MODALITATILOR DE TRANSMITERE!

Acest virus nu va disparea. Ideea ca se va aneantiza intr-o buna zi este, din nou, contrara logicii medicale si contrara experientei de ani de zile de practica medicala. Cei care afirma acest lucru sunt cel putin naivi. Acest coronavirus se va comporta cel mai probabil asemanator virusurilor gripale. Va reaparea in comunitate, cu niste mutatii noi, in fiecare sezon, sau oricum, cu o oarecare periodicitate. Nu are rost sa ne ascundem dupa deget si sa mintim populatia cum ca oarecare masuri draconice de asa zisa protectie, ii vor scuti. Cel mult vor amana contaminarea, dar cu un pret enorm pe plan psihologic, social si mai ales economic. NIMENI NU VA PUTEA EVITA CONTACTUL, de la vladica pana la opinca. Gradul de raspandire in comunitate este in prezent atat de mare, incat, nimeni nu va sti de unde si cand va aparea contaminarea, INDIFERENT CATE MASURI VA DE PREVENTIE VA APLICA.   

SE INTAMPLA DEJA ACEST LUCRU SI SE VA INTAMPLA,  PENTRU CA IN VIATA REALA, IN AFARA SPATIULUI MEDICAL,  ESTE IMPOSIBIL SA OBTII ASEPSIA SI ANTISEPSIA (si este chiar nociv).

3. OPRITI TESTAREA IN MASA! TESTAREA MASIVA este o alta greseala de logica medicala. Am testat pana acum, ne-am edificat, asa cum ne-am edificat asupra evolutiei, mortalitatii si statisticilor. Gata. Ne oprim, spune cea mai elementara logica medicala. De ce? Pentru ca trebuie sa intram in aceeasi paradigma ca si a gripei sezoniere: ne ocupam doar de pacientii care au forme medii si grave de boala si numai atunci facem testari. E simplu. Ca si in cazul gripei, care face si ea victime, in unii ani chiar comparabil cu acest virus, tratam numai bolnavii, numai cei care chiar necesita spitalizare (unii se pot trata si in ambulatoriu) si II TESTAM, PENTRU A FACE DIAGNOSTICUL DIFERENTIAL DE PNEUMONIE VIRALA, si nu pentru alte scopuri (din nou, nasteti dubii cu privire la scopurile testarii).

4. READUCETI   SPITALELE  LA  ACTIVITATEA NORMALA!  HAIDETI IN SFARSIT SA NE OCUPAM DE PACIENTII CU FORME MEDII SI GRAVE DE BOALA, INDIFERENT DE BOALA, DIN NOU!!! Sa lasam spitalele sa se ocupe de acesti bolnavi, fara discriminari intre spitale si comunitati. Unii “nu intra la COVID”, altii da. Este gresita strategia si contrara juramantului lui Hipocrate. Acesti pacienti confirmati vor fi din ce in ce mai multi si vor avea nevoie de noi, medicii, si de TOATE spitalele, pentru afectiunile lor de baza, fara a avea neaparat simptomatologie COVID. Ce facem noi acum cu un pacient cu gripa, care face infarct? Il plimbam la un spital suport pentru gripa? Poate poate beneficia de tromboliza si nu mai ajunge. E o crima. La fel si cu acest virus, trebuie procedat ca in cazul celui gripal. Acum sunt refuzate urgente medico-chirurgicale de catre spitalele non – COVID ( asa zise, non-COVID, deoarece si acolo exista foarte multi purtatori), pe criteriul ca e pacient confirmat, desi se stie ca ar avea niste sanse mai mari daca ar fi instituit tratamentul imediat. Trebuie sa ne oprim din aceasta lipsa de logica. Acesta e mersul vietii si al realitatilor medicale. Vom trai cu acest virus si cu toate celelalte si va trebui sa revenim la normalul activitatii medicale, cu precautiunile universale de rigoare, cu saloane de izolare, cu circuite corecte, care se aplicau si pana acum. Spitalele trebuie sa se ocupe, fiecare, de teritoriul sau, SA NU MAI STIGMATIZEZE SI SA NU MAI DISCRIMINEZE acesti pacienti. Accesul la servicii medicale s-a limitat enorm, atat pentru pacientii confirmati cat si pentru cei suspecti, ceea ce incalca deontologia medicala si orice lege crestineasca. Exista pacienti tineri, urgente medico-chirurgicale, care nu sunt ajutati: exemplu concret - pacient cu dezlipire de retina, cu test neconcludent, pe care oftalmologii refuza sa il salveze de la orbire, pentru ca ei “nu intra la COVID”. Ca lideri de opinie ce sunteti, opriti frica nejustificata indusa de media, afirmati adevarul fara teama si profesionistii va vor urma. Cine nu este medic adevarat, nu are ce cauta in sistem. Medicii adevarati nu se supun decat vocatiei si dorintei de a salva pacienti. Restul e fariseism.

5. NU MAI RISIPITI RESURSELE AMBULANTELOR CARE SE PLIMBA FARA ROST INTRE SPITALE. ESTE NOCIV SI PENTRU SISTEM SI PENTRU PACIENTI!!! Ambulantele creeaza si ele un climat social de psihoza, cand , pentru orice pacient, eventual asimptomatic sau paucisimptomatic fac nenumarate drumuri, ba chiar, uneori si cu sirena in functiune. 

6. ELIMINATI PORTUL OBLIGATORIU AL MASTII IN SPATII DESCHISE (sfideaza cea mai elementara logica) SI IN INSTITUTIILE DE INVATAMANT!

Mastile chirurgicale simple, si cu atat mai mult, celelalte masti mai elaborate, NU SE JUSTIFICA IN COMUNITATE. Ele se impun strict in spatii in care se asigura asepsia si antisepsia absoluta, necesara unor interventii sau consulturi ale pacientilor cu risc inalt de a se contamina direct la nivelul diferitelor organe si tesuturi cu germeni inalt patogeni, care pot  periclita calitatea actului medical si evolutia ulterioara a pacientilor.

Manevrele medicale efectuate asupra pacientilor justifica portul mastii in institutiile cu profil medical, farmaceutic si, respectiv, in medii profesionale conexe cu aceste activitati, numai daca asepsia si antisepsia se impun.

Masca chirurgicala este purtata pe parcursul interventiei sau manevrei medicale indicate si se arunca dupa ce timpii necesari  se incheie. NU SE POARTA MASCA FARA INTRERUPERE, MAI ALES FARA A FI SCHIMBATA, asa cum se intampla cu portul mastii in prezent in comunitate.

Orice masca devine ineficienta odata ce este ATINSA cu mana sau cu orice alt obiect nesteril. Dealtfel,  orice medic sau chirurg care poarta masca in cursul unui act medical, NICIODATA NU O ATINGE, PE  PARCURSUL  SCURTULUI   INTERVAL IN  CARE O POARTA ( este singura maniera de utilizare eficienta si justificata a unei masti).

De aceea mastile purtate in comunitate sunt o ridicola imitatie a unei masuri de protectie, (altminteri gandita corect,  dar strict pentru anumite imprejurari si medii profesionale). Orice obiect contaminat (si mastile purtate in prezent in comunitate sunt intens contaminate prin atingere si purtare incorecta si repetata), purtat la nivelul cavitatii bucale si nazale reprezinta nu numai o sursa de contaminare, dar si o garantie a contaminarii incrucisate.

Masca se poarta de catre profesionistii din domeniile mentionate si numai urmand strict bunele practici profesionale, altfel devine un adevarat pericol pentru sanatate (apar inclusiv afectiuni  dermatologice care se dezvolta consecutiv portului incorect al mastii). Putem demonstra aceasta contaminare profund nociva, daca vom lua teste de sanitatie de pe aceste masti, asa cum se iau in spital teste de pe suprafete. Daca in acest moment o echipa de profesionisti seriosi, ar face teste de sanitatie la persoane alese intamplator pe strada, sau in institutii fara profil medical, s-ar vedea incarcatura de germeni de pe masti, care depaseste orice tip de normativ admis pentru suprafetele care intra in contact direct cu mucoasele si cavitatile organismului.

Masca purata in mediul scolar, evident incorect, un timp atat de indelungat (cat dureaza programul scolar),  zi de zi, 5 zile pe saptamana, NU va proteja! Atentie sporita deci, ea va favoriza o serie de imbolnaviri prin contaminari incrucisate, mai ales la copii. Copiii, se stie foarte bine, nu pot face ceea ce nici adultii nu reusesc, daca nu lucreaza in domeniu, adica nu vor mentine masca pe figura fara sa o atinga, fara sa o contamineze prin diferite gesturi pe care, in mod  evident, nu le pot controla. Haideti sa nu ne comportam din nou ca in societatea comunista unde toti se prefaceau ca fac. Copilul nu poate fi constrans nici la portul corect sau eficient al mastii si nici la distantare . Haideti sa recunoastem deschis acest lucru si sa nu mai promovam utopii care mai sunt si nocive pe deasupra. Copilul trebuie sa isi reia viata normala, cu scoala normala, cu relatii normale cu prietenii si colegii, cu o interactiune normala cu dascalii, fara impuneri lipsite de sens sau rezultat. 

Masca nu are rost in mediul scolar si prescolar, datorita faptului ca aspectul  pozitiv al acestui tip de infectie este acela ca, evolutia SARS COV- 2 imbraca forme foarte usoare la copii. Faptul este deja demonstrat la nivel global, statistic vorbind.

Argumentul conform caruia copiii prin masca protejeaza adultii vulnerabili de acasa nu este valid. Pretul platit de copil este incomparabil fata de rezultate. Adultul oricum va lua contact cu virusul, avand in vedere nivelul actual al raspandirii in comunitate, cel mult 2-3 luni. Copilul insa va suferi atat din punct de vedere al sanatatii, psihologic, pedagogic si din punct de vedere al calitatii vietii in general. Consecintele asupra psihicului copilului, care nu va mai interactiona corect nici cu dascalul, nici cu prietenii, nici cu colegii, vor fi incalculabile. 

Masca nu va proteja, cu atat mai mult cu cat ea este procurata din surse neautorizate, care pun la dispozitie tot felul de tipuri de masti neconforme. De asemenea, se poarta masti din material textil (tot felul de masti personalizate, care in declarativ, se decontamineaza prin spalare), care au devenit accesorii vestimentare de fapt, nemaiavand nici cea mai mica legatura cu scopurile medicale.

Repetam! Masca nu va proteja, deoarece fiecare persoana se va infecta exact de la acele persoane la care nu se asteapta, in momentul in care nu se asteapta si in mediile in care nu se asteapta. Nimeni nu va fi scutit de contact, iar daca luam in considerare raspandirea actuala a virusului, contactul va aparea foarte curand, chiar si pentru cei mai protejati oameni.

7. RENUNTATI LA IDEILE DE VACCINARE IN MASA CU VACCINURI CONCEPUTE CONTRA VIRUSURILOR ARN!!!

Vaccinuri cu adevarat eficiente impotriva virusurilor ARN NU EXISTA. Vaccinul anti- COVID va avea cel mai probabil reactii adverse, dar nu va proteja, asa cum nici vaccinul antigripal nu ne scuteste de sezonul urmator de gripa, pentru ca virusurile sufera intre timp mutatii..Niciunul din vaccinurile contra virusurilor ARN nu protejeaza cum protejeaza, de exemplu, vaccinul anti polio, vaccinul antidifteric, vaccinul antivariolic, etc. 

Vaccinarea obligatorie, fara acord exprimat clar de catre persoanele in cauza, este un alt atentat la sanatatea publica. Va aducem la cunostinta ca in toate spitalele si unitatile medicale din intreaga lume se cere acordul special pentru orice manevra medicala, cu asumarea de catre pacient a tuturor riscurilor care decurg de aici, deoarece NU EXISTA ACT MEDICAL LIPSIT COMPLET DE RISC, probabilistic vorbind. Neobtinerea acordului scris este caz medico-legal. Va solicitam deci sa nu vaccinati cetatenii fara acord scris si sa o faceti benevol, iar nu bazat pe intimidare, legislatie coercitiva sau santaje.

8. PERSOANELE CARE INTRA IN CONTACT CU VIRUSUL DAR NU FAC BOALA, SUNT DEJA VACCINATE PE CALE NATURALA.   ACEST FENOMEN NATURAL ESTE IN PREZENT, STIINTIFIC VORBIND, CEL MAI EFICIENT VACCIN   ANTIVIRUSURI   ARN !!! CU CAT MAI MULTI OAMENI IMUNIZATI   PE CALE NATURALA, CU ATAT MAI BINE, DEOARECE PERSOANELE IMUNE CONSTITUIE O ADEVARATA BARIERA SI INCETINESC RASPANDIREA VIRUSULUI CATRE CEI VULNERABILI (De ce ne-am speria atunci de numarul de pozitivi deci? Ei sunt chiar acea protectie pe care o cautam prin masuri coercitive si ineficiente!!!)

9. OBSERVATI, VA RUGAM CAT DE BUNA A FOST DECIZIA DE A NU URMA RECOMANDAREA EUROPEANA DE A REDUCE NUMARUL DE PATURI SI DE A NU INCHIDE SPITALE. Observati, va rugam,  dezastrul care s-a produs in tari care au facut acest lucru (vezi Italia, Franta , Spania) unde pacientii ajunsesera pe holuri, prin spitale de campanie complet lipsite de un minimum de conditii igienico-sanitare. Ce bun a fost acum sistemul pavilionar al spitalelor, sistemul cel mult blamat, care trebuia ras de pe fata pamantului, ca fiind invechit. Sistemul romanesc de sanatate, cel atat de blamat in media, este mult mai apt sa faca fata acestor situatii neprevazute, iar profesionistii nostri sunt buni. Exista scheme de tratament eficiente si utilizate, si pierderile au fost relativ mici, ca in orice alta afectiune.

10. SCOATETI MEDIA DIN ECUATIA MEDICALA !!! PANICA SI SEMIDOCTII NU NE FAC BINE LA NIVEL DE POPULATIE!! Singurii care va pot scoate din impas sunt profesionistii dezinteresati si seriosi, care nu se lasa cumparati, intimidati sau santajati. Cei care nu castiga si nu pierd din joc, care nu se compromit si nu fac niciun pact in detrimentul omului.

11. LASATI VIATA SI ECONOMIA SA REVINA LA NORMAL!!! SA DISPARA ORICE IDEE CA AR MAI PUTEA URMA VREO STARE DE URGENTA SAU DE ALERTA!!!

Daca doriti sa credem in aceasta conducere a tarii, in buna intentie si in profesionalism,  opriti acum orice masura care este copiata din exterior si nefondata. Apelati la bunul simt, observati distorsiunile introduse de distantarea sociala, de stigmatizarea oamenilor, de pauperizarea societatii prin oprirea economiei, de indepartarea de biserica si de credinta stramoseasca la nivel de institutii de stat. Amintiti-va ca marii nostri lideri, de care cartea de istorie a uitat, Stefan cel Mare si Sfant, Mihai Viteazul, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu (despre care speram ca nu exista indoieli cu privire la inteligenta si aptitudini de adevarati vizionari), AVEAU CREDINTA NESTRAMUTATA IN Dumnezeu, aveau cate un mare duhovnic, eventual sfant, care ii ghida cand aveau in fata provocari. Amintiti-va ca acesti mari oameni care ne fac atat de multa cinste, cu care ne mandrim pe buna dreptate, nu s-au rusinat niciodata de credinta ortodoxa, de biserica, de Mantuitorul Nostru Iisus Hristos, de Sfanta Impartasanie! Amintiti-va ca acesti titani, acesti uriasi pe umerii carora se sprijina poporul nostru, au platit cu viata cand nu au vrut sa se dezica de credinta, ca NU au inchis biserici si nu au oprit oamenii cu fortele de ordine sa mearga la Sfanta Inviere, ci au construit biserici, au promovat ortodoxia si cu pieptul lor, au oprit antihristii sa intre in tara!!!!

Stimati membri ai Guvernului, se stie ca somnul ratiunii naste monstri. Sa nu lasam aceasta malformatie a ratiunii care se manifesta in prezent la nivel mondial (bazandu-se pe abuzuri legislative, abuzuri mediatice, si raportari/ date false ), sa ne afecteze societatea si mai ales copiii, pe toate planurile, transformandu-i  intr-o generatie amputata. Suntem si am fost o generatie de sacrificiu, datorita abuzurilor societatii comuniste. Daca a dat Dumnezeu si am scapat de acesti dezaxati, haideti sa nu permitem altor conducatori  fara busola si fara Dumnezeu, de la nivel mondial,  sa preia fraiele, cu mintile lor nu numai afectate de irational, ci si poate, cine stie, de malefice planuri de totalitarism. Daca nu vom starpi impunerile absurde, absurdul in general si masurile coercitive lipsite de logica, ACUM!... mai tarziu va fi prea tarziu. Aparatul coercitiv dezvoltat ulterior la toate nivelele va fi de neinvins. Cei care astazi spun: nu ma voi implica, desi vad incorectitudinea si anomaliile, vor suferi ei insisi impreuna cu familiile lor intr-o buna zi, chiar daca ei se considera acum la adapost (fiind in functii si pozitii inalte), asa cum a suferit poporul german care NU a oprit nazismul la timp, popoarele estice pentru ca NU au inabusit comunismul cand trebuia. NIMENI nu va scapa de consecintele unui scenariu Kafkian, nici chiar cei care il vor instrumenta. Robespierre a fost executat de monstrul pe care l-a incalzit (adica viperele care au preluat idealul, altminteri legitim, al revolutiei franceze).

Daca in ultima clipa, veti prinde curaj si veti face toate aceste lucruri, va garantam ca veti avea mult mai mare plata decat de la organismele internationale, raul si ramul va vor fi prieteni, SI VIU ESTE DUMNEZEUL NOSTRU, CARE VA VA AJUTA LA FIECARE PAS SI IN FIECARE DECIZIE.  Daca insa veti alege calea anti-credinta si anti-natiune, veti ingrosa randurile negre ale istoriei, pentru ca absurdul nu se va opri pana nu va distruge chiar pe proprii sai faurari.

SEMNATARI : DR SECARA OANA MIHAELA, DR SECARA OVIDIU-VASILE

Data 22.09.2020

Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu