Sfânta Biserica Ortodoxă

sâmbătă, 11 iulie 2020

Dragi prieteni și fii duhovnicești!


Dragi prieteni și fii duhovnicești,

În aceste vremuri tulburi, trebuie să ne întoarcem cu toată inima la Dumnezeu și vă îndemnăm să participați alături de noi la lucrarea de rugăciune neîncetată.

Rugăciunea este maica şi capul tuturor virtuţilor, fiind mijlocul şi starea de părtăşie a omului cu Dumnezeu. Este dragostea și comuniunea. Să urmăm modelul primilor creștini care erau într-o comuniune deplină şi o dragoste puternică: “toţi cei ce credeau erau laolaltă şi aveau toate de obşte.” (Faptele Apostolilor, 2:44)

În funcție de programul dumneavoastră, faceți această mică jertfă pentru o zi: veniți la schitul Oituz, participați la Sfânta Liturghie, împărtășiți-vă cu Sfintele și Preacuratele Taine, și stați la masă cu întreaga obște. Apoi, retrageți-vă în Sfânta Biserică petrecând întreaga zi în rugăciune: citind întreaga Psaltire, rostind pravila Bogorodicina la Maica Domnului sau spunând Rugăciunea inimii, “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!”.

Dacă timpul vă permite, puteți rămâne în schit pentru mai multe zile, cazarea și masa fiind oferite gratuit. Vă rugăm să vă anunțați participarea trimițând un mesaj la numărul de telefon: 0755.908.382. Veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea detaliilor.

Să înţelegem, aşadar, sensul acestor vremuri şi să Îl dorim pe Dumnezeu mai mult decât lumea aceasta, înnoindu-ne viața prin rugăciune neîncetată, prin pocăinţă adevărată, prin părăsirea păcatelor, prin spovedania de fiecare clipă și prin împărtășirea continuă cu Trupul și Sângele Domnului Nostru Iisus Hristos. Să punem început bun și să ne unim cu toţii în rugăciune, pentru a cere ca mila lui Dumnezeu să se reverse peste noi şi peste tot pământul.

Această lucrare nu este spre slavă deșartă sau pentru a crea un nou centru de pelerinaj, ci pentru a fortifica un front comun de rugăciune! Să facem din inimile noastre pământ roditor, în care să cadă și să rodească sămânța cuvântului Lui Dumnezeu!

Părintele Macarie - Mănăstirea Oituz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu