Sfânta Biserica Ortodoxă

duminică, 5 aprilie 2020

Un producător de echipamente medicale din Prahova nu are nicio comandă



Firma Coral 33 All Prod nu produce măști FFP2 sau FFP3, dar produce măști de unică folosință – tip chirurgical, din 2 straturi și 3 pliuri, de concepție simplă.

Spitalele din România licitează pentru măsti și combinezoane din străinătate, afectând furnizorii din România, care au scăderi masive ale vânzărilor în această perioadă.

Chiar dacă spitalele au nevoie ca de aer de echipamente de protecție, producătorii de echipamente din România se confruntă cu scăderi ale cererilor din partea clientilor.

Un exemplu este cazul firmei Coral 33 All Prod din Prahova, care are 30 de angajaţi şi afaceri anuale de 2 milioane de euro.

„Nu ne-a contactat nicio autoritate (…). Nu lucrăm pentru spitale. Spitalele scot la licitaţie (…), ei cer produse care nu se găsesc în piaţă. Ei cer combinezoane care nu se fac în România, cer măscuţe care nu se fac în România (…). Ce fabricăm noi sunt măscuţe reutilizabile din pânză care, mă rog, nu sunt preferate de ei”, a declarat Valentin Brăguţă, director general la Coral 33 All Prod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu