Sfânta Biserica Ortodoxă

vineri, 3 aprilie 2020

În tot răul, vedem acum și-un bine



În tot răul, vedem acum și-un bine🤗

Auzeai des prin satele românești următoarea frază: "nu merită să lucrezi pământul, nu merită să pui cartofi, nu merită să ții animale, nu merită să faci fân, nu rentează să....., nu rentează să.....".

Cred că tot ce nu a „rentat” până acum, de anul acesta o să renteze. Pentru că va ajunge tot românul la concluzia că palma de pământ din jurul casei îți poate asigura o minimă independență alimentară și o grijă în minus pentru ziua de mâine.

Constat acum cu ocazia acestei pandemii și a restricțiilor, unde oamenii suferă din cauza izolării, simt acum nevoia să iasă pe grădini, pe dealuri, curăță pământul de bălării, spini și pălămidă și-l pregătesc precum odinioară.... pentru a ne asigura "pâinea cea de toate zilele", așa cum a rânduit Dumnezeu.

Pământul ne face acum acestă chemare.... Că tare l-am c-am lăsat în paragină.... deși e considerat ca fiind sfânt... Că prea mergeam la magazin pentru orice. S-a ajuns să se cumpere chiar și pătrunjelul din "zamă". Ba chiar și hreanul, care nu trebuie plantat și crește unde dă Dumnezeu, dar era prea complicat să fie scos din pământ.

Este acum momentul așadar, să reînviem tradiția noastră românească și să ne reîntoarcem la gândirea înțeleaptă a țăranilor noștri, care î-și produceau singuri hrana, și nu se plângeau niciodată, îmbinând munca cu rugăciunea, și pe deasupra erau și fericiți.

O seara plină de iubire și speranță în suflet vă doresc!🤗

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu